• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Aan de slag met het inrichten van je eerste kantoor

Wanneer je als zelfstandig ondernemer start, komt er vaak veel op je af. Denk aan de noodzaak van het uitwerken van een bedrijfsplan, het inschrijven van je onderneming bij de Kamer van Koophandel en de eerste investeringen in de productiecapaciteit van je organisatie. Een volgende stap is het huren of aanschaffen van een werkplaats of klein kantoorpand en het aannemen van je eerste personeel. Waarmee dien je rekening te houden bij het inrichten van een eerste kantoor? Dit artikel helpt je op weg!

Tip: in plaats van extern naar kantoorruimte te zoeken, zou je initieel ook kunnen kiezen voor het gebruik van een kamer in huis. Zeker wanneer je voornamelijk diensten op afstand aanbiedt is dit een interessante en voordelige optie voor startende zzp’ers.

Kies voor een sfeervol interieur in je kantoorpand

De wijze waarop kantoorruimtes gebruikt worden, is de afgelopen jaren veranderd. Het is niet langer uitsluitend een plek met losse bureaus en bijvoorbeeld een bedrijfsrestaurant. Tegenwoordig vormt een kantoorruimte een sociale ontmoetingsplek, waar creativiteit gestimuleerd moet worden om collega’s gezamenlijk tot oplossingen te laten komen. Daar hoort bijvoorbeeld een coffee corner bij, een hoek met een tafelvoetbaltafel, enzovoorts. Investeren in een koffieautomaat voor je bedrijf zorgt er daarnaast voor dat jijzelf, maar ook je personeel verzekerd is van een goede start van de dag. Wie kan er immers zonder een lekker bakkie in de ochtend?

Veel mensen vinden het vervelend wanneer collega’s op afstand, bijvoorbeeld vanaf een eigen bureau, mee kunnen kijken op een computerscherm.

Aankleden van een kantoorpand met grote plantenbakken

Je kleedt een kantoorpand of een sfeervolle wijze aan, door deze bijvoorbeeld van verschillende soorten groen te voorzien. Denk aan grote plantenbakken die de verschillende werkplekken van elkaar scheiden. Het zorgt voor een zuurstofrijke lucht in je bedrijfspand, wat medewerkers helpt zichzelf beter te concentreren. Daarbij vergroten de plantenbakken de privacy van het personeel. Veel mensen vinden het vervelend wanneer collega’s op afstand, bijvoorbeeld vanaf een eigen bureau, mee kunnen kijken op een computerscherm.

Laat je huisstijl terugkomen in je interieur

Bij het inrichten van een kantoorpand is het zaak om rekening te houden met de huisstijl van je organisatie. Laat de kleuren uit je huisstijl terugkomen in de inrichting van je pand. Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld op de wanden, in de geluidsabsorberende panelen die je aan het plafond of de muur bevestigt, enzovoorts. Het helpt te zorgen voor een eenheid en vergroot de betrokkenheid van medewerkers bij je organisatie. Zij herkennen hun werkgever in de werkplek.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.