Bevorderen van re-integratie
Inventief zijn om re-integratie te bevorderen levert mooie verhalen op. Dat geldt ook voor het verhaal van deze onderneemster, die haar bedrijf in zonweringen noodgedwongen een tijd niet kon besturen op de manier die ze gewend was.
Administratie lag stil
Door een ongeval eind 2011 raakte de onderneemster ernstig geblesseerd aan haar linkerknie. Naar haar winkel kon ze niet meer – en dat was problematisch omdat de complete administratie door haar afwezigheid stil kwam te liggen. Uiteraard snapte de onderneemster dat ze door haar arbeidsongeschiktheid inkomsten misliep. Ze wilde er alles aan doen om te voorkomen dat dit forse gevolgen zou hebben voor haar zaak en hun financiële situatie, zowel zakelijk als privé. Daarom had ze een AOV afgesloten.
Autorijden bleef een probleem
Na een operatie en zeven weken absolute rust kreeg ze een brace om de knie voorzichtig weer te belasten. Bij een bezoek aan de arbeidsdeskundige bleek dat haar herstel weliswaar langzaam vorderde, maar dat dit niet snel genoeg ging om onbelemmerd op de zaak te verschijnen. Autorijden lukte haar namelijk niet: met een handgeschakelde versnellingsbak was het voor de onderneemster onmogelijk om met haar linkervoet de koppeling te bedienen.
Mes snijdt aan twee kanten
In een gesprek met een arbeidsdeskundige werd de optie van een automatisch geschakelde auto besproken. Een gouden greep, zo bleek. Op kosten van de verzekeraar huurde ze gedurende drie maanden een ‘automaat’ bij een autoverhuurder, waardoor ze in staat was weer naar haar werk te gaan.
Zo sneed het mes aan twee kanten: mevrouw kan op haar werk de administratie weer op rolletjes laten lopen en zij bouwt de mate van arbeidsongeschiktheid sneller af, wat een forse besparing in uitkering voor de verzekeraar oplevert.
Bovenstaande is waargebeurd en tot stand gekomen in samenwerking met Achmea.