• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Dit moet je weten als je als zzp’er een energiecontract af wil sluiten

Zelfstandige ondernemers moeten net als andere ondernemers in ons land aan een aantal zaken denken. Één daarvan is de energie waar ze gebruik van maken. Het afsluiten van een energiecontract als zzp’er is niet moeilijk, maar het is wel goed om te weten wat je opties zijn én hoe je zo’n contract het beste af kunt sluiten. Geen enkele zzp’er wil immers te veel betalen voor zakelijke energie. Met zakelijk energie vergelijken op EasySwitch.nl weet je waar je het meest voordelig uit bent. In dit artikel vertellen we je daar meer over, evenals andere zaken met betrekking tot energie waar je kennis van moet hebben als zzp’er.

Maak een keuze tussen een zakelijk en particulier energiecontract

In je zoektocht naar een passend energiecontract voor zzp’ers moet je als eerst in ieder geval beslissen of je een zakelijk of een particulier energiecontract nodig hebt. Dit hangt er voor een groot deel van af waar je je werkzaamheden als zzp’er uitvoert. Beschik je over een eigen bedrijfspand of een werkplek met eigen ingang? In dat geval is een zakelijk energiecontract vaak voordeliger. Dit soort contracten bieden vaak betere tarieven, helemaal wanneer je veel energie verbruikt als zzp’er. Daarnaast beschikken zakelijke energieleveranciers vaak over een goede 24/7 klantenservice en het nodige advies op maat. Werk je echter vanuit huis en heb je niet te maken met een significant hoog energieverbruik? Dan is een particulier energiecontract in de meeste gevallen voldoende. Kijk of je huidige energiecontract nog voldoet aan je wensen. Op basis daarvan is de kans groot dat je voor nu geen stappen hoeft te nemen, tenzij je energiecontract bijna klaar is. In dat geval wil je op zoek naar de beste match voor je verbruik op dit moment.

Begin met het vergelijken van energieleveranciers voor de beste deal

Het maakt niet uit of je een zakelijk of particulier energiecontract nodig hebt voor je bedrijf; in beide gevallen is het nodig om te beginnen met het vergelijken van energieleveranciers om zo het beste aanbod van het moment te krijgen. Er zijn verschillende vergelijkingssites die je kunt gebruiken om zo de beste deal te vinden. Voor een zakelijk energiecontract gebruik je logischerwijs een zakelijke vergelijkingssite en voor energie vergelijken voor consumenten ga je voor een vergelijkingssite die particuliere energiecontracten met elkaar vergelijkt. Let bij het vergelijken op een aantal punten, zoals de energietarieven. Vergelijk hierbij zowel de vaste kosten van het energiecontract als de variabele kosten (kWh-prijzen) om zo een duidelijk beeld te krijgen van je energiekosten per maand. Kijk ook naar de contractduur en overweeg of je een contract voor de lange of korte termijn wilt. Korte contracten zijn vaak wat flexibeler, terwijl langere contracten juist vaak financieel gezien aantrekkelijker zijn.

 

Veel ondernemers vinden het van belang om iets bij te dragen aan een betere wereld.

Check de voorwaarden van energiecontracten heel goed

Een punt waar je ook nog op kunt letten, is of je grijze of groene stroom afneemt. Veel ondernemers vinden het van belang om iets bij te dragen aan een betere wereld. Daarom nemen zij vaak een groen energiecontract af voor hun bedrijf. Zowel grijze als groene energieleveranciers hebben regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen beschikbaar. Tot slot is het verstandig om goed op de kleine lettertjes, oftewel de voorwaarden, van het contract te letten. Kijk bijvoorbeeld altijd naar de voorwaarden omtrent de opzegtermijn. Zorg ervoor dat je weet hoe lang die termijn is en of er kosten verbonden zijn wanneer je eerder dan afgesproken je contract op wilt zeggen (meestal is dit zo). Informeer ook naar eventuele extra servicekosten die in rekening kunnen worden gebracht en schrijf de einddatum van je nieuwe contract op. Zo kun je op het moment dat je opzegtermijn in is gegaan weer op zoek gaan naar een nieuw energiecontract met een aantrekkelijk tarief.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.