• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 3 min

Elke dag wandelen? Met deze 6 tips lukt het je tijdens de werkweek!

 

Dat wandelen goed is voor je gezondheid, dat weten we wel. Wandelen is een even simpele als effectieve manier om je gezondheid, humeur en geest een fikse boost te geven! Je wordt er bovendien 60% creatiever van dan als je op je stoel blijft zitten. Ga dus elke dag een blokje om. Met deze 6 creatieve tips lukt dat zelfs als drukbezette ondernemer.

Tip 1: Zoek een accountability partner

Pardon, een accountability partner? Dat is eigenlijk niets anders dan een maatje die je verantwoordelijk houdt voor het nakomen van afspraken die je met jezelf maakt. Eerlijk is eerlijk: zzp’en of freelancen kan soms best eenzaam zijn. Kijk daarom of je samen met een medeondernemer kunt wandelen. Zo kun je niet alleen sparren over nieuwe ideeën of lastige beslissingen, maar heb je (en je buddy) ook een stok achter de deur om elke dag te wandelen.

Tip 2: Een haalbaar doel stellen

Tienduizend stappen op een dag zetten is niet voor veel mensen haalbaar. Gelukkig blijkt die richtlijn achterhaald. De Gezondheidsraad geeft als advies om minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen. Wandelen bijvoorbeeld. 

Kijk hoe jij die 2,5 uur per week haalbaar maakt en leg de lat niet te hoog. Kun je lopend naar de supermarkt gaan in plaats van met de auto? Vóór werktijd een kwartier lopen?

Tip 3: Plan je brainstorm tijdens een wandeling

Als ondernemer is inspiratie nooit weg. Je zoekt misschien het perfecte haakje voor je nieuwe mailing of je hebt geen idee wat te doen met een lastige klant. Wandelen is hét medicijn tegen inspiratiegebrek. Doordat wandelen je linker- en rechterhersenhelft tegelijk stimuleert, word je er creatiever van.

Dus stop met vermoeid naar een knipperende cursor kijken. Ga naar buiten als er een brainstorm op de planning staat. Bang om je ideeën te vergeten? Gebruik dan de recordfunctie op je telefoon en spreek je ingevingen in.

Het is als zzp'er belangrijk dat je je gezondheid op peil houdt, bijvoorbeeld door elke dag te wandelen

Cosmas Blaauw | SharePeople

Tip 4: Vergader wandelend

Steve Jobs deed het: telefonische vergaderingen wandelend doen. Zo kun je elke dag wandelen, zonder dat je er veel kostbare werktijd door verliest. En je profiteert meteen van je extra creativiteit!

Regel wel goede oortjes, zodat degene met wie je belt geen last heeft van luidruchtige voorbijgangers.

Tip 5: Zet een podcast op

Voelt elke dag wandelen al snel als een verplichting? Maak het leuker en beluister tijdens het wandelen een interessante podcast. Geen idee welke podcast je moet luisteren? We hebben wat podcast-tips voor je op een rij gezet. Dus dat excuus is ook afgevinkt. 

Tip 6: Wandel binnen

Elke dag wandelen wordt gemakkelijker als je het niet per se buiten hoeft te doen. En dat is ook niet nodig; volgens onderzoek onder Stanford-studenten is binnen wandelen net zo bevorderlijk voor je creativiteit als buiten wandelen, als je het maar minimaal 8 minuten doet.

Dus loop de trap in huis een aantal keer op en af, wandel het hele verzamelkantoor door en laat de lift voor wat deze is. Zo kun je ook op regenachtige dagen zonder nat pak aan je stappen komen.

Investeer in jouw gezondheid als zzp’er

Als zzp’er ben jij de enige die het werk doet. Het is dus extra belangrijk dat je je gezondheid op peil houdt, bijvoorbeeld door elke dag te wandelen. Regel je inkomen bij arbeidsongeschiktheid bij SharePeople. Voor als je onverwachts – je zag dat stoepje tijdens het wandelen niet – stil komt te staan. Dat geeft rust en voorkomt stress. En laat dát nu ook goed zijn voor je gezondheid.

Terug naar overzicht
Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw is oprichter van SharePeople en een sociaal ondernemer pur sang. Zijn missie is om verzekeren weer 100% transparant, eerlijk, solidair en vooral betaalbaar te maken.

Cosmas is altijd op zoek naar hoe het anders (en socialer) kan, niet door het aan de overheid over te laten, maar door middel van ondernemerschap. Dat deed hij eerder in ontwikkelingssamenwerking en de zorg en nu dus ook in de manier waarop (zelfstandig) ondernemers risicodelen.