Er komt een hoop kijken bij het runnen van een horecazaak. Naast het kopen of huren van een pand en het vinden van personeel zijn er ook nog andere zaken waar je rekening mee dient te houden. Om een horecazaak te laten draaien heb je namelijk flink wat apparatuur nodig. Het soort apparatuur wat je nodig hebt ligt natuurlijk voor een groot deel aan het soort horecazaak. Een groot restaurant heeft namelijk meer apparatuur nodig dan een klein koffietentje. Toch zijn er een aantal apparaten van Horecacentrumbrabant die in de meeste horecazaken wel noodzakelijk zijn om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen apparaten voor in de spoelkeuken en apparaten voor in de keuken. In deze blog lees je meer over deze apparaten.
Apparatuur voor in de spoelkeuken
De spoelkeuken vormt een belangrijk onderdeel van een horecazaak. In een spoelkeuken wordt namelijk alle vieze vaat vanuit een restaurant of café schoongemaakt. De grootte van de spoelkeuken is vooral afhankelijk van de omvang van de horecazaak. Een kleine horecazaak gebruikt voornamelijk kleine spoelmachines en vaatwassers. Een grotere horecazaak heeft een grote spoelmachine nodig met meerdere functies. Vaak staan er in een grotere spoelkeuken ook een of meerdere kleinere machines die gebruikt worden voor het schoonmaken van het bestek. Daarnaast moet de spoelkeuken de hoeveelheid vaat die geproduceerd wordt aankunnen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste apparatuur aanschaft voor in de spoelkeuken. Verder zijn er ook nog stellingen en andere vormen van opslag nodig in een spoelkeuken.
Apparatuur voor in de keuken
De keuken is de kern van een horecazaak. Hier worden namelijk alle maaltijden en dranken bereid voor de gasten. Er zijn daarom ook veel apparaten nodig in de keuken. Hierbij kun je denken aan ovens en koelingen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van grote en kleinere koelingen. Dit is vanwege de grote hoeveelheden voedsel die gekoeld moeten worden. Dit zijn wat voorbeelden van de grotere apparaten in de keuken. Ook groentesnijmachines en kleinere koelbakken vallen onder apparatuur dat gebruikt wordt in de keuken van een horecazaak. De meeste horecazaken beschikken ook over een bar waar verschillende soorten drankjes kunnen worden gemaakt. Hiervoor zijn ook diverse apparaten nodig. Hierbij kun je denken aan koffiemachines en blenders voor het maken van smoothies of andere soorten drankjes. Op de bar is vaak ook een kassasysteem gevestigd waar de bestellingen op vermeld staan. Dit valt ook onder apparatuur. Welke apparatuur heb jij nog nodig?