Fiscale hulp?
Heb je vragen als:
- Welke kosten zijn aftrekbaar?
- Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting?
Ikwordzzper.nl praat je bij. Deze week:
Ook in 2024 gaan er weer een aantal zaken wijzigen voor zzp'ers binnen de inkomstenbelasting. De meeste wijziging staan in het Belastingplan 2024 zoals deze op Prinsjesdag is gepresenteerd. Inmiddels zijn er al wat aanpassingen doorgevoerd en niet alle voorstellen zijn definitief vastgesteld. Hieronder enkele voorbeelden:
Bron: Ikwordzzper.nl
Heb je vragen als:
Op het gebied van carrière zijn er twee opvallende trends geconstateerd: „De eerste is het ontpensioneren. We zien dat pensionado’s zich zo erg vervelen achter de geraniums, dat ze zich weer vrijwillig op de arbeidsmarkt melden als zzp’er.” Aldus trendwatcher Adjiedj Bakas.
Daarnaast zijn gecombineerde banen nu ook een trend. Het komt tegenwoordig steeds meer voor dat mensen twee banen combineren. Zo kun je drie dagen als zzp'er in de zorg aan de slag en daarnaast twee dagen als kapper in loondienst werken. We hebben steeds meer behoefte aan afwisseling en daarbij komen we ook veel vakmensen tekort. Dit zorgt voor een win-winsituatie.
De 35-jarige Mike van Kampen uit Hoorn is een voorbeeld van iemand die besloot te ’hosselen met banen’. Hij is werkzaam als piloot én als tuinman. „Ik leg tuinen aan en geef mensen advies over een bio-diverse tuin.” Geld is geen beweegreden, lacht hij, kijkend naar het gemiddelde pilotensalaris. „Bezig zijn in de tuin geeft me voldoening.”
Bron: Telegraaf.nl
Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlandse zzp'ers groene voornemens hebben voor hun bedrijf. Zo is de helft van plan om in 2024 minder papier te gebruiken, een derde wil bedrijfsafval beter recyclen en een kwart van de zelfstandigen wil minder energie gebruiken op kantoor.
Ook andere groene voornemens zijn populair. 18% wil voor zakelijke afspraken minder vaak de auto gebruiken, 15% wil meer opdrachten doen voor duurzame bedrijven en merken en 9% wil gebruik maken van groene webhosting.
Bron: Duurzaam-ondernemen.nl
Het idee leeft nog altijd bij veel beleidsmakers dat arbeidsmigranten weer vertrekken, als ze genoeg geld hebben verdiend of als hun contract afloopt. „Polen en andere Oost-Europeanen zullen zich niet permanent in Nederland vestigen”, voorspelde voormalig minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner in 2010. „De meesten gaan vroeg of laat terug naar hun land van herkomst.”
Maar is dat wel zo? Drie migratieonderzoekers hebben hier onderzoek naar gedaan en constateerden dan een aanzienlijke groep voor langere tijd in Nederland blijft. Ongeveer een derde van de arbeidsmigranten is vijf jaar na aankomst nog steeds in loondienst. Daarnaast is er ook een deel aan de slag gegaan als zzp'er. Zo zijn er vooral in de bouw regelmatig arbeidsmigranten terug te vinden. 'We hebben hier alles'.
Bron: Telegraaf.nl
Heb je vragen als:
Het registreren is niet gelukt. Waarschijnlijk ben je al geregistreerd met dit e-mailadres.