ZZP Stappenplan
Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te starten als zzp'ers en ontvang een oorkonde.
Om indruk te maken met je envelop kun je een papiersoort kiezen die bij jouw huisstijl past. Maar let op: elk type papier heeft een ander gewicht. Misschien neig je al snel naar een wat dikker soort papier omdat het meer klasse uitstraalt, maar is dat echt zo belangrijk? Door voor ander papier te kiezen kun je flink besparen!
Het gewicht van je verzending kun je op twee manieren bepalen.
De eerste, meest precieze manier om het gewicht te achterhalen is met een weegschaal voor lichte gewichten. Heb je regelmatig wat te versturen, dan is de investering in een postweegschaal snel terugverdiend.
Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te starten als zzp'ers en ontvang een oorkonde.
Een andere manier om het gewicht van je verzending te bepalen, is door een rekenmachine en pen en papier erbij te pakken. Elke papiersoort wordt aangeduid met het gewicht in grammen, bijvoorbeeld 80 gram. Dat gewicht slaat altijd op het gewicht van 1 vierkante meter van dat papier.
Lees ook: Zo kies je de juiste grootte en afwerking van je envelop
Ken je het gramgewicht en de afmetingen van je verzending? Dan kun je het gewicht bepalen, bijvoorbeeld van een envelop. Hou bij het berekenen van het gewicht van een envelop rekening met het feit dat de envelop wordt gevouwen én de extra marge voor de randen waar de envelop wordt vastgelijmd. Je rekent de afmeting dus tweemaal en houdt tevens rekening met een veilige marge van 5%.
Rekenvoorbeeld:
1 C4-envelop = 80 gram / 10.000 cm2 x 1.558,116 cm2 = 12,464 gram
Vergeet niet dat ook de postzegel en zelfs de inkt waarmee je het adres schrijft iets toevoegen aan het gewicht. Reken dus altijd met een veilige marge!
TIP Zwaardere producten kun je soms beter in een doos versturen. Er zijn ook dozen die door de brievenbus passen. Dat is goedkoper versturen.
Het registreren is niet gelukt. Waarschijnlijk ben je al geregistreerd met dit e-mailadres.