De beste software voor zzp’ers van 2024:
Dit zijn de beste softwarepakketten voor zzp’ers van 2024:
- DigiBTW - Beste overall boekhoudprogramma
- Visma eAccounting - Beste pakket voor webshops
- Rompslomp.nl - Beste facturatie oplossing voor zzp’ers
Cybercrime is een voortdurend gevaar voor ondernemers, van klein tot groot. Twee op de drie bedrijven in Nederland loopt grote cyberrisico’s. De gemiddelde schade voor een ondernemer die slachtoffer wordt van cybercriminaliteit loopt al snel in de tienduizenden euro’s. Het aantal gedupeerden onder zzp’ers en mkb’ers is procentueel het hoogst. Wat kun je als zzp’er doen om de risico’s te beperken?
Cybercrime is de verzamelnaam van online criminaliteit. Waar het fysieke inbreken in bedrijfspanden afneemt, komen digitale inbrekers steeds vaker voor. Cybercriminelen pogen er met je bedrijfsgegevens vandoor te gaan. Hackers zijn geïnteresseerd in e-mailadressen, financiële gegevens, NAW-gegevens en identiteitsgegevens.
Als zzp’er loop je niet alleen zelf risico op het gebied van cybercrime, maar ook je klanten en eventuele leveranciers. Ook hun privacy komt in gevaar. Sinds de intrede van de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) is het nog belangrijker geworden dat je voor goede beveiliging zorgt. Dit geldt voor ieder apparaat, als je via wifi werkt of in de cloud. Overal waar je internet gebruikt.
Zzp’ers en mkb’ers zijn over het algemeen het meest vatbaar voor cybercriminaliteit. Dit om redenen van een minder hoge weerbaarheid, een gebrek aan kennis en hoge investeringen van internetbeveiliging. Voor veel zelfstandig ondernemers wegen de risico’s niet op tegen de investeringen die moeten worden gemaakt. De basis voor veilig internetten leg je als zzp’er met goede beveiligingssoftware die je regelmatig updatet.
Cybercriminelen hebben favoriete methoden om je allerlei gegevens te ontfutselen, in de vorm van malware, ransomware, phishing en defacing.
Dit zijn de beste softwarepakketten voor zzp’ers van 2024:
Wat moet je nu allemaal doen en in de gaten houden als je als zzp’er veilig wilt internetten? Hieronder een checklist om cybercrime buiten de deur te houden.
Als zzp’er wil je geen onnodige risico’s lopen en veilig internetten met optimale bescherming van al je apparaten. Ziggo – volgens de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland Tweakers de beste internetprovider – zorgt voor internetbeveiliging met Safe Online. De beveiligingssoftware is ontwikkeld door F-Secure, bekroond specialist op dit gebied. Met Safe Online kun je als zzp’er veilig browsen, e-mailen en bankieren, met gebruikmaking van een doeltreffend antivirusprogramma. Het beschermt je tegen identiteitsdiefstal, spam en hackers die op bedrijfs- en privégegevens uit zijn.
Het registreren is niet gelukt. Waarschijnlijk ben je al geregistreerd met dit e-mailadres.