Doorloop ons zzp stappenplan
Ga je starten? Doorloop ons zzp stappenplan zodat je niets vergeet!
Met meer dan 54.000 plugins beschikbaar op WordPress, is de keuze groot. Welke WordPress plugins gebruik je dan wel en welke niet? We zetten de meest interessante plugins voor jou als zzp´er op een rijtje.
WordPress is een van de grootste Content Management Systemen (CMS) ter wereld. Daarbij is het ook nog eens gratis en werkt het heel prettig. Door de vele pluginopties kan je ermee doen wat je wilt. Als jouw website draait op WordPress, zijn de volgende plugins eigenlijk onmisbaar.
Een contactformulier is handig als bezoekers van je website contact met je willen opnemen. Een prima plugin om je contactfomulieren te beheren, is Contact Form 7. Deze plugin werkt eenvoudig en is uitgerust met anti-spamrobottechniek. Een andere plugintip is Postman SMTP. Normaal gesproken kan WordPress zonder enige aanpassingen e-mail versturen. Geeft dit problemen of wil je meer controle over e-mail vanaf je website, gebruik dan deze plugin.
SSL zal voor de meeste Wordpress gebruikers een bekende term zijn. Al jaren wordt SSL gebruikt om de verbinding tussen computers te beveiligen. SSL wordt ook gebruikt om websites te beveiligen en het verkeer tussen jouw browser en de server te beveiligen. De beveiligde websites herken je aan het bekende groene slotje bovenin je browser. Om je website over te zetten naar SSL, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld Really Simple SSL. Deze plugin zet HTTP-URL's dynamisch om naar HTTPS-URL's.
Natuurlijk wil je goed gevonden worden in Google. Een handig hulpmiddel hiervoor is Yoast. Deze plugin voor zoekmachineoptimalisatie geeft tips en laat zien hoe je je teksten verbetert. Zoek je een uitgebreidere optie, dan is Jetpack interessant. Naast zoekmachineoptimalisatie, deel je eenvoudig berichten op social media, beheer je mailinglijsten en maak je back-ups van je website.
Ga je starten? Doorloop ons zzp stappenplan zodat je niets vergeet!
Tegenwoordig is het steeds belangrijker voor Google dat je website snel laadt. Een langzame website kan veel oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er te veel WordPress plugins draaien. Een tip om je website sneller te maken is W3 Total Cache. Die plugin kan wat ingewikkeld zijn. Als je er niet uitkomt, dan kan je WP Performance Score Booster gebruiken. Maar als het gaat om resultaat, dan is W3.
Je hebt een website die je wilt verplaatsen van de ene map naar de andere, bijvoorbeeld van een submap naar de hoofdmap. Of van een subdomein naar het hoofddomein. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je complete website na de verhuizing nog heel is. Daarvoor kan je de plugin Velvet Blues Update URLs gebruiken. Nog beter is Better Search Replace.
Niets is irritanter dan klikken op een link die niet werkt. Frustrerend voor de bezoeker, die het daarna vaak snel heeft gezien op jouw website. Met de Broken Link Checker voorkom je dit. Deze plugin monitort of je links nog werken en meldt het als er iets mis is.
Hierboven gaven we een paar tips om je op weg te helpen. Neem zelf ook eens een kijkje bij de WordPress plugins. Let wel op dat WordPress een open source systeem is. Iedereen kan een plugin maken en plaatsen. Je vindt de beste plugins door jezelf een paar vragen te stellen:
WordPress heeft zoveel plugins dat je overal wel iets voor kunt vinden. Maar let op, hoe meer plugins, hoe langzamer je website kan gaan laden. Ook is de kans ook groter dat criminelen via een van die plugins je website kunnen hacken. Gebruik daarom niet voor alles plugins, maar kijk ook of er handige websites of andere opties te vinden zijn.
Ben jij op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.
Het registreren is niet gelukt. Waarschijnlijk ben je al geregistreerd met dit e-mailadres.